Ideada per optimitzar els recursos públics i impedir que se’n vagin de la ciutat, des de l’any 2016 circula per Santa Coloma de Gramenet una moneda pròpia.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet impulsa el projecte de la moneda local Grama i any rere any n'avalua l'impacte a la ciutat. La majoria dels indicadors analitzats han posat de manifest que el recorregut de la #gramamoneda durant el període 2016 - 2020 han seguit una evolució positiva. Especialment significativa ha estat la repercussió i el rendiment assolit en l’etapa de més afectació de la COVID-19.

En aquest període el nombre d’usuaris i usuàries s’ha anat incrementant de forma constant i estable fins al punt que, actualment, els productes, serveis i coneixements més essencials ja es troben a la xarxa i es poden adquirir amb la #gramamoneda.

Els estudis i treballs analítics que s'han anat desenvolupant al llarg del temps es poden consultar en tota la seva extensió i profunditat a l'apartat de Normativa i Documents del web de la #gramamoneda. El resum en forma d'infografia es pot descarregar en català, castellà i anglès

   

L'estudi de traçabilitat de l'any 2020 es troba disponible en aquest enllaç i també es pot consultar amb un codi QR: 

   (només en català)