UNA INICIATIVA INNOVADORA PER FER VOLAR LA IMAGINACIÓ
 
Els darrers anys, la #Gramamoneda s’ha centrat en la creació d’un entorn adequat i inspirador perquè els petits empresaris se’n poguessin apropiar. Sota aquest principi, i després d’un recorregut de set anys per donar temps a l’assimilació, aquells primers usuaris als quals no els importava si el funcionament era perfecte i que fins i tot aportaven idees per anar-lo millorant, avui són els millors ambaixadors de la moneda local. Més encara, en realitat han anat uns passos més enllà i s’han convertit en activistes, simplement, i no és poca cosa, pel sol fet de fer-la servir de forma recurrent.
 
Des que circula entre empreses, entitats i particulars de la ciutat, amb la #Gramamoneda s’han realitzat més de vuitanta mil operacions econòmiques i això voldria dir que més de cent cinquanta mil persones poden haver participat en algun moment o altre en aquesta iniciativa. I sí, és clar que moltes repeteixen, però més enllà d’anàlisis sobre la quantitat o del volum econòmic, cal posar l’accent en el valor qualitatiu de les relacions que cada transacció ha afavorit perquè, sens dubte, si es pogués valorar pel seu significat milloraria qualsevol anàlisi fonamentada en números.
 
Arribats a aquest punt, serveixi aquest vídeo per posar de manifest les enormes possibilitats que ofereix el fet de disposar d’un sistema de pagament local consolidat i de confiança a la ciutat. Una iniciativa pionera que quan va posar al centre les persones, va començar a rutllar i avui ja es pot considerar una realitat.
 
Clica damunt de la imatge, inspira’t i fes volar la imaginació.