Un exemple de comerç vinculat a la moneda social

Des del número 1 de l'avinguda Generalitat de Santa Coloma de Gramenet, els germans Pérez gestionen l'empresa familiar Regals Colón. La Carmen, la Mercedes i en Toni són persones apassionades del seu ofici i molt implicades amb la ciutat, però molt especialment en tot allò que tingui a veure amb el sector comercial local.

No en va, des de l'any 2016 formen part del grup inicial de comerciants locals que van creure en la #gramamoneda i, molt recentment, van fer un pas endavant per compartir el seu optimisme tot contribuint a demostrar que un altre model de consum és possible. En tant que bons coneixedors de l'evolució d'aquesta moneda van apostar per desenvolupar una activitat per reforçar encara més les seves possibilitats.

Convençuts que la suma de petites accions individuals són un potent motor generador de canvi, els tres germans van portar a la pràctica una idea que havien anat madurant a poc a poc al llarg del temps: Reconèixer als seus clients més fidels i premiar-los amb bonificacions econòmiques tot facilitant l'entrada de nous usuaris i usuàries la xarxa de la #gramamoneda.
 
Per fer-ho, van decidir emprar part del saldo d'una subvenció rebuda per la creació d'un mercat social en grames que l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet havia convocat l'any 2020. La idea de fons se centrava a agrair aquesta fidelitat i fer que els diners es quedessin a la ciutat.

SER BENEFICIARI D'UNA SUBVENCIÓ D'AQUESTES CARACTERÍSTIQUES T'INTERPEL·LA D'ALGUNA MANERA 


Així de clar i contundent s'expressava en Toni quan va contactar amb el personal de l'Oficina Tècnica de la Moneda per portar a terme la idea en el marc de l’activitat comercial vinculada a l’Open Day que els dies 3, 4 i 5 de juny de 2021 va organitzar l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI).

D’aquesta manera, es van dissenyar un conjunt de peces i missatges molt potents que posaven l'accent en la concessió d'un premi del 20% en la moneda social local per a totes les compres que s’efectuessin a la seva botiga durant aquest període. L’activitat va comptar amb l’acompanyament del personal de la #gramamoneda en tot moment i l’interès despertat va generar un augment de noves inscripcions a la xarxa de la #gramamoneda.
 
Però encara hi ha més: la bona acceptació d’aquesta iniciativa ha fet plantejar a Regals Colón la conveniència de repetir l’experiència en un futur. Caldrà estar atents a les informacions que ens facin arribar!

Un petit recull de l’expectació que va generar-se en certs moments es pot veure en aquest vídeo:


 
Part del material emprat en el desenvolupament de l'activitat:

    

L'Oficina Tècnica col·labora en les activitats que els usuaris i usuàries proposen d'acord amb les bases que podeu consultar en aquest enllaç