Les persones que hagin iniciat una activitat econòmica entre l'1 de gener de 2020 i el 30 de juny de 2021 poden accedir a ajuts de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.  

Entre les característiques d'aquests ajuts hi ha el fet que totes les persones beneficiàries rebran un 50% de l'import en la #gramamoneda, la moneda digital de la ciutat. La singularitat d'aquest fet rau en el fet que aquesta moneda permet accedir de forma directa a una xarxa d'unes 400 empreses locals i formar-ne part de ple dret. 

El fet no és menor, ja que només l'any 2020 (el període temporal de més afectació de la COVID-19), es van moure més d'1.200.000 euros a la ciutat entre els membres d'aquesta xarxa i l'augment d'empreses va continuar a l'alça. Les  dades es poden consultar íntegrament a l'estudi de traçabilitat de l'any 2020 en aquest enllaç.

Actualment, la #gramamoneda està ben implementada a Santa Coloma de Gramenet i la major part de productes, serveis i coneixements pel funcionament de les empreses poden pagar-se amb aquesta moneda. Però, més enllà d'una eina de pagament que evita que els diners dels colomencs i colomenques se'n vagin a fora, també s'ha convertit en una excel·lent aportació a l'establiment de relacions comercials i generació d'oportunitats a l'interior de la ciutat. 

Les subvencions vinculades a la #gramamoneda que l'Ajuntament concedeix de forma estable i permanent a associacions i empreses locals faciliten el creixement d'aquesta xarxa i n'afavoreixen la seva consolidació.

En aquests moments es poden sol·licitar ajuts destinats a persones que hagin iniciat projectes empresarials entre l’1 de gener del 2020 i 30 de juny de 2021. El termini finalitza el 30/10/2021 o fins que s'esgoti el crèdit disponible i les bases es poden consultar a través d'aquest enllaç.

El personal de l'Oficina Tècnica de la #gramamoneda col·labora amb l'empresa municipal Grameimpuls facilitant un acompanyament personalitzat en tot el procés d'entrada a la xarxa de la moneda de la ciutat. Totes les persones interessades poden contactar amb l'Oficina Tècnica de la #gramamoneda a través de l'e-correu gramamoneda@gramamoneda.cat.

També podeu assistir a les sessions informatives del Servei de Foment empresarial sobre els ajuts a l'autoocupació que s'han programat des d'aquest enllaç.