Preguntes freqüents:


Una potent xarxa local que permet establir relacions, adquirir valors i principis basats en la confiança entre iguals; que utilitza una eina inclusiva, innovadora i pròpia de Santa Coloma de Gramenet en forma de moneda.

L'Ajuntament de Santa Coloma és el responsable de l'emissió dela #gramamoneda. Ho fa mitjançant el pagament de part de la despesa pública de subvencions o compres a proveïdors, perquè tinguin una repercussió directa en el comerç local.

Imaginem el pagament, amb la #gramamoneda, de part d'una subvenció a una entitat d'esports; llavors, aquesta entitat compra samarretes a una botiga adherida a la xarxa; la titular d'aquesta botiga la utilitza per pagar el menú del restaurant del costat que a la vegada la utilitza per comprar als comerços de Santa Coloma... I així successivament!

D'aquesta manera, els diners dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat, en forma de #gramamoneda, circulen durant més temps localment, la qual cosa afavoreix el desenvolupament del nostre comerç i teixit empresarial.

Els principals beneficis són: més facturació, més vendes, més fidelització dels consumidors i més visibilitat comercial.
 
I, per descomptat, el reforç dels vincles entre el sector comercial i el  desenvolupament de la ciutat.
 
És un instrument que estimula la demanda interna, incentiva la propensió al consum de productes locals i, conseqüentment, al manteniment de llocs de treball.

La #gramamoneda complementa l'euro, però ajuda directament als comerços de Santa Coloma a fidelitzar clients i facturar més.

El mateix que l'euro: 1 grama = 1 euro

Sí. L'Ajuntament garanteix que la #gramamoneda és convertible en euros. Així doncs, cada #gramamoneda  que circula per  la xarxa d'usuaris i usuàries  està emparada per un euro dipositat en un compte restringit de titularitat municipal.

La #gramamoneda és un instrument amb unes regles pròpies. Per exemple, una norma bàsica és que cada #gramamoneda ha de circular  per la xarxa d'empreses i comerços un mínim de 45 dies.

Sí, i es poden consultar al Reglament del Circuit de Comerç Social de Santa Coloma de Gramenet. Si en vols consultar un resum, ves a la pestanya "Normativa i documents".  

La #gramamoneda és digital. Els pagaments es fan mitjançant un telèfon mòbil, una tauleta digital o a través d'un PC amb connexió a Internet.

No. Es tracta d'un sistema gratuït pel que fa a l'import econòmic, si de cas, es valora que aquesta gratuïtat es retorni amb l'intangible d'una implicació activa per part dels usuaris i les usuàries

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet garanteix i assegura el correcte funcionament de la #gramamoneda mitjançant una Oficina Tècnica creada específicament per oferir suport i acompanyament a tots els usuaris i usuàries.

Pots contactar a través del correu-e: gramamoneda@gramamoneda.cat

FAQs